Ehh, nie widziałem tego wcześniej i wydałem 30funtów na nowe, oryginalne wycieraczki (ciesząc się, że zaoszczędziłem bo w serwisie krzykneli mi 76 funtów :/)
[O2] Sposób na tańszą wymianę wycieraczek
Zwiń
X
-
Witam,
Ja także nabyłem w ASO VW polecane w tym wątku gumki wycieraczek.
Czas wymiany dla dwóch sztuk - 5 minut. Cena za dwie gumki 62 zł. Jakość jak na razie wydaje się rewelacyjna - zobaczymy co będzie w dłuższej perspektywie. Zero smug i są przede wszystkim ciche, czego nie mogę powiedzieć o prawie nowych wycieraczkach Boscha.
Bravo dla wynalazcy tej koncepcji wymiany gumek - co najmniej 100 zł oszczędności.
Komentarz
-
-
Niestety u mnie w Łodzi za jedno pióro o tym numerze życzyli sobie 55zł :/ Chyba era tanich piór się skończyła. Kupiłem bosh aerotwin za 105 i jak zawsze, jestem z tego modelu zadowolony.Projekty architektoniczne / wnętrz
Wizualizacje architektoniczne
Grafika 3D
Rysunek architektoniczny na zamówienie
Komentarz
-
-
Tak czy siak, nie trawie ich. Znajomemu, który jest mechanikiem często oryginalne rozrządy od VW dochodzą z zapakowanymi zużytymi najmniejszymi rolkami (thumbs up)
Już kilka razy reklamował.
Nie ma to jak zapłacić 150 zł więcej za oryginał i dostać zużyte.
ok, koniec OT...Projekty architektoniczne / wnętrz
Wizualizacje architektoniczne
Grafika 3D
Rysunek architektoniczny na zamówienie
Komentarz
-
-
Założyłem ori gumy do starych wycieraczek i po miesiącu pracy smugi na obu :evil:
Fakt, że od założenia tych gum leżały one ok. roku w garażu, gdyż poprzednie wycieraczki były nadzwyczaj trwałe i pożegnałem się z nimi dopiero po zimie. Zastanawiam się, czy rok leżakowania wpłynęło negatywnie na gumę i czy rydzykować z nowym zestawem naprawczym, czy też kupić jakiegoś Boscha.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusZałożyłem ori gumy do starych wycieraczek i po miesiącu pracy smugi na obu :evil:
Teraz chyba kupię całe pióra.Pozdrawiam GregorS
Komentarz
-
-
Tak sobie czytam i czytam, no pomysł może i fajny ale całkiem nie rozumiem czy naprawdę jest sens bawić się w to za 60zł + w moim przypadku daleki wyjazd do VW, za 80 zł można mieć Denso lub Boscha i jakoś nie uwierzę że te wycieraczki będą dużo gorsze od tych gumek z VW, ale jak ktoś chce się bawić to czemu nie...ja jednak kupię jakiś zestawik do 100 zł na zimę i dam znać po zimie jak się sprawił taki zestaw.Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...
Komentarz
-
-
Faktycznie u mnie w mieście można wyhaczyć Boscha Aero za 80zł. Chyba w to wejdę, bo nie wiem ile same pióra wytrzymują, a nie chcę ponownie wymieniać gumek. Kupię Boscha a jak przyjdzie ich koniec, to je raz zreanimuję przy pomocy gumek VW.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adaśFaktycznie u mnie w mieście można wyhaczyć Boscha Aero za 80zł. Chyba w to wejdę, bo nie wiem ile same pióra wytrzymują, a nie chcę ponownie wymieniać gumek. Kupię Boscha a jak przyjdzie ich koniec, to je raz zreanimuję przy pomocy gumek VW.
Wykorzystując kupon na zakup przez aplikację mobilną wychodzi 71,5 zł z dostawą do domu.
Plastik nadający kształt łuku piórom pewnie też po jakimś czasie traci sprężystość.
Myślę, że dla 20 zł nie opłaca się jeździć po serwisach VW, tracąc czas i paliwo a na koniec ryzykować połamanie zatrzasków, skoro można w kapciach odebrać paczkę i mieć nowiutki komplet.
Komentarz
-
Komentarz